0 800 301 555

In борщ we trust. Огляд оновленого «Борщ-кафе» на Дарниці

Нещодавно «Борщ-кафе» на Броварському проспекті відкрилося з новим інтер'єром і оновленим меню. У подібному форматі незабаром обіцяють запустити знову і інші кафе в мережі.

Розповідаємо, що змінилося в «Борщ» та чого чекати від інших закладів. Розширювати «Борщ» не стали - зал тут як і раніше один, і він невеликий. Однак простір розділили рифленими фанерними перегородками. Вони умовно ділять зал на дві частини. Фанеру фарбувати не стали, залишивши їй природний світло-жовтий колір. Це додає приміщенню світла.

 

 

Інтер'єр повністю оновили. Якщо раніше заклад був схожий на яскраву їдальню, то зараз «Борщ» більше нагадує кафе у стилі етнолофт. Квіти, яких раніше в інтер'єрі було дуже багато, зараз прибрали. Кажуть, що таке «перевантаження» деталей в оформленні відволікало увагу від головного - від їжі.

 

 

Зараз в інтер'єрі переважає мінімалізм: однотонні стіни, стримані кольори. Колірна гамма традиційна для борща: буряково-червоний з зеленим і білим. Яскравий акцент - різнобарвна оббивка з українським орнаментом на напівкруглих кріслах.

Усі меблі тут від українських дизайнерів. Як, втім, і елементи декору - від світильників до батарей.

 

 

Меню теж оновили. Незмінним залишили лише концепцію домашньої кухні і борщ (куди ж без нього?).

Борща тут три види. Є український з м'ясом, салом і пампушками, є український «за рецептом дружини». (Всі ж в курсі, що борщ у всіх завжди виходить абсолютно різним? Навіть якщо дати абсолютно однаковий набір продуктів двома різним людям, ви отримаєте два абсолютно різних борща). Крім того, є зелений борщ, найближчим часом обіцяють ще додати борщ із білими грибами. А до посту розробляють ще один рецепт пісного борща.

 

Крім борщу, в меню залишили салати олів'є, вінегрет і оселедець під шубою. Кажуть, це класика, яка не виходить з моди - на ці страви попит є завжди, у будь-який час року і незалежно від кулінарних трендів. А ось в іншому меню - повний апгрейд.

В меню з'явилося багато м'яса: стейк оссобуко, свинячий шніцель, лопатка ягняти, телячі щічки, м'ясна піджарка і свинина по-Дарницьки. Усе м'ясо замовляють на Дарницькому м'ясокомбінаті, який розташований недалеко від «Борщ-кафе».

Також є окреме гриль-меню, страви для якого готуються в хоспері. На відкритому вогні тут готують рибу, м'ясо і овочі.

З перших страв, крім борща, можна спробувати сирний суп з куркою і житніми грінками, юшку з коропа, а також два види бульйону: яловичий з мозковою кісточкою і курячий ыз домашньою локшиною. У розділі "Салати» з'явився мікс з відвареного буряку з крем-сиром, «Цезар» з куркою, теплий салат з куркою в вершково-сирному соусі і WOK-салат зі свининою в азіатському стилі.

Усі страви готуються не довше 25 хвилин, а головною фішкою оновленого меню творці «Борща» називають використання продуктів виключно українського походження. Ніяких тобі турецьких помідорів і голландських кабачків. І це не може не радувати.

 
 

Борщ-кафе
Facebook

Адреса: Броварський проспект, 31/33
Режим роботи: з 08:00 до 23:00

Фото: Вадим Лазарук​

 

Читати повністю: https://bit.ua/2017/09/borsh-kafe/​

 
Повернутись до розділу Преса про нас
Зв'язатися з нами